INFP-Shevek
40Stockholm, Sweden
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
INFP-Shevek
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
My self-summary
Jag är en vilsen idealist och värdeprogressiv i vad som ofta känns som en värld av cyniska och konservativa pragmatiker.

Jag inspireras av livliga, passionerade och kreativa människor. De övriga drag som jag beundrar högst i en medmänniska är förmodligen medkänsla, med respektfullhet strax inpå.

Även om jag i första hand på sikt söker en djup känslomässig relation så kan mer ytliga förbindelser vara nog så både angenäma och givande, så jag kan vara öppen för de flesta typer av kontaktsökeri. När jag älskar gör jag det med stort djup, men jag är skeptisk till idén att någon enda människa ensam kan tillgodose någon annans människas känslomässiga behov till fullo, oavsett hur väl man passar ihop eller hur starkt man känner för varandra.

Oasett eventuella polyamorösa eller andra tendenser så finns det en princip jag håller fullkomligt helig i mina nära relationer, och det är ärlighet. Jag har aldrig i någon av mina relationer ens övervägt att vara otrogen. Den typ av intimitet som jag söker är överhuvudtaget inte kompatibel med den typen av oärlighet.

Myers-Briggs typindikator/MBTI ser mig som en INFP, eller "helar-idealist", en beskrivning som jag själv känner stämmer mycket bra in på min personlighet. Min anknytningsstil är otrygg/osäker (mer går att läsa om dessa mycket viktiga anknytningsstilar på http://en.wikipedia.org/wiki/Attachment_in_adults) , varför det är viktigt att min partner känner sig bekväm med intimitet och ömsesidigt beroende i ett förhållande, oavsett om det är exklusivt eller inte. Jag är också en HSP (highly sensitive person) och alltså känsligare än de flesta medlemmar av det vänare könet, så om du letar efter en macho bulldozer att gömma dig bakom föreslår jag att du letar vidare.
What I’m doing with my life
Jag befinner mig för närvarande mellan arbeten då jag försöker gå till botten med och hitta en effektiv behandling för min relativt nydiagnosticerade ADHD. När jag känner mig lugn och fokuserad nog - något som kontakt med kärleksfulla förstående människor starkt kan bidra till - så arbetar jag på egna hobbyprojekt inom programmering eller författande.
I’m really good at
Abstrakt tänkande och värdegrundat filosoferande.
Att uppskatta bra och känslomässigt gripande sagor och historier.
Att uppskatta bra musik och god konst i andra former.
Att se, uppfatta och uppskatta skönhet, t.ex kvinnlig/mänsklig. Jag attraheras dock inte till det platta och stereotypa, så om jag är dragen till dig så är det sannolikt någon väldigt speciell form av skönhet som jag ser i dig.
Att lyssna, förstå och ge feedback... OM du berättar hur du känner, min empatiska inlevelseförmåga är inte alltid lika stark, till följd av min ADHD.
Programmering.
Att känna kärlek. Dock inte alltid lika bra på att förstå hur man ska visa den.

Jag tycker också om att laga mat, och är ganska bra på det, fast min repertoar i köket är ganska begränsad.
The first things people usually notice about me
Mina buskiga ögonbryn och min intensiva blick, skulle jag tro.

I samtal är mitt standardläge oftast ganska nedtonat och reserverat, men om jag blir intresserad av ämnet eller fattar tycke för min samtalspartner brukar jag öppna upp mig dramatiskt ganska fort. Jag är mindre bra på socialt "small talk" om ingenting - jag kan klara av det för en stund men brukar bli utmattad och rätt så uttråkad av det i längden.
Favorite books, movies, shows, music, and food
(böcker) Ursula K. LeGuin: The Dispossessed, Ray Bradbury: Fahrenheit 451, Michael Ende: The Never Ending Story, Harry Potter, The Hunger Games, Neil Gaiman

(filmer/serier) My Little Pony: Friendship is Magic, Den Oändliga Historien, Equilibrium, Cloud Atlas, Casshern, Blade Runner, Avatar, Star Wars, Indiana Jones and the Temple of Doom, allt av Hayao Miyazaki, Äkta Människor, Doctor Who, Sherlock. Dessutom bra dramafilmer av alla typer, fast dessa får man ju oftast inte så mycket ut av att se om och om igen.

(musik - kraftigt beroende på humör och tillfälle) Mörk elektronisk musik, metal - i synnerhet Tura Satana, Testament, Grand Magus och Draconian, goth, electropunk/electroclash, ambient

(mat) Medelhavs, kontinentalt och orientaliskt. Pasta, risotto och seafood. Sushi o.dyl. Indiskt.

(spel) Ultima IV, Ultima VII part II (Serpent Isle), StarCraft, Eve Online, Baldur's Gate II - Shadows of Amn, Neverwinter Nights 2, Final Fantasy - hela serien (ja, inklusive XIII!), Beyond Good and Evil, Shadow of the Colossus, Folklore till PS3
Six things I could never do without
1. en fungerande dator med Internet (sad but true, jag är i stort sett "född i en dator", och jag är kraftigt beroende av dem för att arbeta och hålla någon form av ordning i mitt liv)
2. min intelligens. Allvarligt. Jag har många brister och svagheter, men denna är inte ibland dem, och jag behöver den för att kompensera för just dessa sagda brister.
3. min emotionella (hyper)känslighet. Jag har ett intensivt och ibland stormigt känsloliv, vilket på en och samma gång är min största tillgång och min största svaghet. Utan den vore jag inte jag. Det är mitt känsloliv och mitt sinne för skönhet som ger mitt liv mening.
4. musik. Jag skulle kanske kunna överleva utan detta, men livet skulle snabbt bli nästan oöverstigligt deprimerande. Jag behöver ofta musiken som en katalyst för att kunna hantera mitt känsloliv.
5. de få vänner som jag har. Jag har inte särskilt lätt för att forma nya band, men de som jag har är mycket värdefulla för mig.
6. filosofi

Och nu sex saker som jag VÄLDiGT gärna klarar mig utan:
1. ytliga människor
2. dömande attityder
3. trångsynthet
4. lögner
5. respektlöshet
6. panikångest
I spend a lot of time thinking about
- filosofi
- respekt
- kärlek
- vänskap
- rättvisa
- andlighet
- (huvudsakligen positiv) psykologi
- ensamhet
- produktivitet
...och en massa andra saker, de flesta ungefär lika abstrakta och flummiga som dessa. Ja, jag tänker på tok för mycket. Räkna iskallt med att jag kommer att prata öronen av dig om du ger mig chansen.
On a typical Friday night I am
Det finns inga typiska fredagsnätter för mig. Men handen på hjärtat, dock: de flesta fredagsnätter sitter jag hemma och slappnar av efter arbetsveckan med något datorspel, en film eller en bok. Ibland skriver jag, ibland programmerar jag på något hobbyprojekt på datorn. Ibland drar jag ut till någon mörk elektro-, goth- eller metalklubb på stan.
Jag är sällan ute på mer dramatiska äventyr, då det sällan faller mig in att söka upp dem. Det betyder dock inte att jag inte uppskattar att från gång till gång bli utdragen på något mer spännande, men i regel trivs jag ganska bra inom min komfortzon.
The most private thing I’m willing to admit
OK, här blir det lite hardcore...

Jag har en ADD-diagnos, sedan endast ett år tillbaka (med en symptombild som stämmer mycket väl in på typ 5 i listan här: http://add.about.com/od/adhdthebasics/a/Interview-With-Dr-Daniel-Amen.htm).
Att gå igenom livet med odiagnostiserad ADD har inneburit en hel del svårigheter med att planera och organisera mitt liv på ett effektivt sätt, vilket har ställt till med en del ekonomiska bekymmer och givit mig en del "emotional baggage" att hantera. Många som är bättre på planering kan tycka att jag beter mig extremt impulsivt, hyperkänsligt och rent irrationellt, när det kommer till att hålla ordning och reda i mitt liv, och detta är helt sant. Det kommer sig av min speciella typ av ADD.
Som tur är är jag samtidigt väl begåvad i termer av rå IQ (det psykologiska WAIS-III-testet har placerat mig i den översta percentilen beträffande intelligens). Detta har gjort det något lättare för mig att hitta på strategier som kan hjälpa mig att organisera mitt liv på ett effektivt sätt. Om du vet någonting om ADD så gör det mig bara mycket mer intresserad av att prata med dig, så hör gärna av dig. Jag är intresserad av att utbyta erfarenheter och perspektiv.
Min särskilda blandning av hög intellektuell begåvning och emotionell hyperkänslighet färgar mitt sätt att tänka på ett påtagligt idealistiskt sätt. Jag funderar mycket på filosofi, rättvisa, normer och stereotyper, mänsklighetens framtid, etik och moral, politik och liknande värdegrundade idésystem. Om du känner igen dig i detta är det bara ytterligare ett plus, för då kommer vi högst sannolikt att ha många saker att diskutera.
En nackdel med min konstitution är att kombinationen av hyperkänslighet och nedsatta exekutiva funktioner kan leda till att jag har svårt att hantera mina känslor på ett rationellt och konstruktivt sätt när det blir stormigt eller svårt. Jag letar för närvarande efter effektiva behandlingsmetoder som kan hjälpa till med att göra mig mer välbalanserad. Tills jag har funnit dessa hoppas jag att du, som en eventuellt intresserad människa hoppfullt kan betrakta detta som en potentiellt utvecklande prövning av din inlevelseförmåga.
You should message me if
Om någon av nedanstående stämmer in på dig
- om du känner för det
- om du läste något intressant här, och vill prata om det
- om du gillar att diskutera filosofi över en öl på en opretentiös pub med pretentiöst ölsortiment
- om du kan koda till Androidtelefoner
- om du gillar synth, goth eller metal och vill ha någon att dra ut med till något ställe som spelar dessa
- om du gillar att spela datorrollspel, framför allt med sällskap
- om du gillar My Little Pony: Friendship is Magic
- om du vill spela HabitRPG med mig, och bli min allierad i kampen mot mig själv ("ge ingen nåd, ta inga fångar!") ; ) ( http://www.habitrpg.com/ )
More
The two of us
--
Lifestyle
--
Dating
--
Other
--
Ethics
--
Sex
--
Religion