Nallemies
29 Helsinki, Finland
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
Nallemies
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
My self-summary
Although I have spent the past 8 years of my life studying in English, my inner perfectionist nevertheless demanded me to switch over to Finnish for the creation of this profile. I just felt that I am not truly able to express my personality in a secondary language.

Mie oon vuonna -87 syntynyt kauppatieteiden maisteriopiskelija opintojen loppuvaiheessa. Asuttuani ensin 19 vuotta Pohjois-Karjalassa, kolome Etelä-Savossa, yhen puolikkaan armeijassa sekä kaksi puolikasta mualimalla (Macao SAR, Kiina ja Praha, Tshekki), mie mätkähin opintojen perässä tänne pääkaapunniin syksyllä 2010. Vähän niin kun se sarjakuvan Malinen kuappiloinneen. "Vaik mie lähinki Karjalasta, nii Karjala ei lähe miusta."

Väitän olevani kiltti, suorapuheinen, analyyttinen, avoin ja melko sosiaalinen henkilö. Joskus ihan liiankin kiltti ja liiankin avoin: molempia on käytetty härskisti hyväksi. Vaan olenpahan silti. Miulla on huono tyylitaju vaatteiden suhteen, enkä ole kovinkaan taiteellinen - mutta siedän kyllä sitäkin kohtuullisissa määrissä. Spontaani mie olen ainoastaan oikeassa seurassa.
What I’m doing with my life
Olen asunut Helsingissä nyt noin puolitoista vuotta; mutta en silti vieläkään tunne kotiutuneeni tänne. Toisin kuin aikaisemmissa "uusiokodeissani" (Joensuu, Kainuun Prikaati, Mikkeli, Macao ja Praha), joihin kaikki saapuivat muukalaisina ja joutuivat näin ollen tutustumaan itselleen vieraisiin ihmisiin, Helsinki tuntuu olevan täynnä valmiiksi muodostuneita ja yhteen hitsautuneita ihmisklikkejä. Nämä ihmiset ovat tunteneet toisensa pennuista saakka, mikä tekee klikkeihin sisälle pääsystä käsittämättömän vaikeaa. Asiaa ei helpota sekään, että asun nyt ensimmäistä kertaa elämässäni omassa yksiössä: kaipaan kovasti soluasumisen sosiaalisuutta. Vapaa-ajallani olen hengannut enimmäkseen vaihtareitten ja osakuntalaisten kanssa - eli ihmisten, jotka ovat Helsingissä yhtä "juurettomia" kuin minäkin. Minua on kehotettu aloittamaan uusi harrastus tai harraste, jonka kautta tutustua ihmisiin. Aion tehdä näin, jos ja kun löydän tarpeeksi vapaa-aikaa minkään säännölliselle harrastamiselle, ja kunhan saan jostakin idean siitä, mikä se harraste voisi olla.

Viimeisin vuosi on ollut miulle valtaisa muutoksen, henkisen kasvun ja aikuistumisen aikakausi: osa-aikatyöskentelyä, opiskelijajärjestövirkojen hoitamista, lähes täysi kaveripiirin ja ystävyyssuhteiden vaihdos, 4kk vaihto-oppilaskausi Prahassa, epätoimivan parisuhteen päättäminen, vanhempien päätös ammatinvaihdoksesta yli 20-vuotisen maatilayrittäjyyden jälkeen, jne. Kaikesta tästä on kuitenkin seurannut ainoastaan positiivista: olen löytänyt miulta hetkeksi kadonneen onnellisuuden ja elämänjanon uudelleen entistä voimakkaampana, sekä tunnen entistä vahvemmin, että olen kouluttautumassa oikealle alalle. Voidaan ehkä sanoa, että olen henkisesti etsinyt, hakenut ja löytänyt elämälleni uuden suunnan ja fokuksen niin kuin moni välivuoden opinnoissaan pitävä tekee - sitä välivuotta kuitenkaan pitämättä.

Elämäni muutosvaihe ei kuitenkaan pääty vielä tähän. Olen aloittamassa graduni kirjoittamisen, sekä etsimässä kuumeisesti ensimmäistä oikeaa oman alan työpaikkaa. Koen, että elämäni on juuri nyt täynnä mahdollisuuksia, ja että parhaat ajat elämästäni ovat vielä edessäpäin. Tähän kohtaa katson sopivaksi heittää MacGyver-quoten: "Always ready for an adventure".
I’m really good at
No en ainakaan ihteni kuvailemisessa! Vaikka tykkään kirjoittaa tekstianalyyseja ja proosaa, niin tämän profiilin saaminen mieleiseksi on ollut yhtä kivipellon kyntöä. Yritin aiemmin monta kertaa enkuksi, mutta lopputulos oli - ainakin omasta mielestäni - aina joko liian pliisu, persoonaton tai sitten elämäntaparaakaruokakiihkovegaaniguruja loukkaava. Joita taisin kyllä ehkä vähän loukata nytkin. Hups.

Tykkään vapaa-ajallani
- ruuanlaitosta ja hyvästä ruuasta
- luonnossa liikkumisesta ja frisbeegolfista
- tapahtumien järjestämisestä sekä sitseistä
- musiikin taustalla kuuntelusta lukiessani/ kirjoittaessani/ työskennellessäni
The first things people usually notice about me
- Luonnonkiharat hiukset, joita yllättävän monet ovat tulleet spontaanisti hipeltämään. Ei, en ole ottanut permanenttia.
- (Huono) huumori ja sarkasmi, jonka (valitettavan) ajoittainen nasevuus voi yllättää.
- Leukaparta, jota sitäkin yllättävän monet MIEHET ovat tulleet spontaanisti hipeltämään. Se on ehkä vähän pelottavaa. Tuumin jo, että ajanko pois.
Favorite books, movies, shows, music, and food
Ahmin lukioaikoina enemmän kirjallisuutta kuin korkeakoulutasolla opiskellessani. "Sitten kun" graduartikkelien lukeminen hellittää, aion lukea taas enemmän proosaa.

Top picks - books:
J.R.R. Tolkien - The Hobbit
Leena Lander - Tummien perhosten koti
George Orwell - 1984
Finnish poetry, e.g. Eino Leino
Raymond E. Feist's fantasy novels
Tommi Uschanov - Suuri Kaalihuijaus - Kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä
Esko Valtaoja - Kotona maailmankaikkeudessa

Dislikes:
Dan Brown and Ilkka Remes

Musiikki on minulle enemmän tausta-aktiviteetti kuin "vakava" harrastus. En ole koskaan eläessäni ollut laulukokeessa, en osaa soittaa ainuttakaan instrumenttia, häviän aina SingStarissa (mutta yllytettäessä yritän kuitenkin parhaani!), enkä osaa lukea nuotteja.

Top picks - music:
Bassoradio, Radio Rock, Oi FM and YleX
Drum & Bass (Pendulum, The Qemists, The Prodigy...)
Other kinds of electronic music (Bonobo, Portishead, Lamb...)
LIVE blues & folk (Ray Charles, Värttinä, live acts...)
Various other styles of music (Kotiteollisuus, Coldplay, Chisu...)

Dislikes:
Finnish reggae and hip-hop

Käyn harvoin tapahtumissa itsekseni. Kaverini ovat vähän nihkeitä ja tylsiä, eivätkä meinaa millään lähteä seuraksi. Etsin kumppania, joka lähtisi - ja vaikka vähän yllyttäisikin - kokeilemaan jotakin uutta. Sananlaskun oppien vastaisesti kansantanhujakin on kokeiltu jo kerran. Sekin oli erittäin kivaa. :-)

Top picks - events:
Stand-up comedy
Theater (comedy, musicals, Speksi shows)
Finnish baseball games
Sitsi parties
Electronic music gigs

Dislikes:
Opera & modern art

Leffojen suhteen olen lähes kaikkiruokainen. Ainoastaan musikaaleista en oikein tykkää: sillä ne ovat NIIN paljon parempia teatteriesityksenä. Tykkään kuitenkin leffojakin enemmän hyvin käsikirjoitetuista TV-sarjoista, ja miusta olisi kivaa löytää joku, jonka kanssa katsella sarjaa, josta molemmat tykkäämme. Miulla on "kelvollinen" kotiteatteri. Hifistelen vähän, mutta (omasta mielestäni) kohtuuden rajoissa.

Top picks - movies:
The Boondock Saints, Gran Torino, Seven Samurai, Casablanca, Donnie Darko, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Up, Ratatouille, Princess Mononoke, One Missed Call (jap.), My Little Eye, Interview with a Vampire, Hot Fuzz, Helmiä ja sikoja, Some Like It Hot [Piukat paikat], Grabben i graven bredvid [Naapurihaudan kaveri], (500) Days of Summer, In Good Company, Equilibrium, Returner, Lock Stock & Two Smoking Barrels, Transporter series, Ong Bak, Aladdin (because of Vesa-Matti Loiri)

Top picks - TV series:
How I Met Your Mother, Pasila, Battlestar Galactica, Buffy the Vampire Slayer, Angel, Miss Marple, House, Top Gear, Game of Thrones, Master Chef, Doctor Who, Babylon 5, Jeeves and Wooster [Kyllä Jeeves hoitaa], Yes Minister

Dislikes:
Not too picky

Pelasin nuorempana paljon konsolipelejä. Nykyisin ei meinaa vapaa-aika enää riittää, ja niinpä pelaan enää hyvin satunnaisesti (pl. matkapelaaminen käsikonsoleilla). Ne ovat silti olleet niin merkittävä vaikutus elämässäni, että katson aiheelliseksi listata muutaman kaikkien aikojen suosikeistani.

Top picks - video games:
Strong storyline and immersion (BioShock 1, Final Fantasy Tactics: War of the Lions, Heavy Rain)
Atmosphere and uniqueness (Limbo, Shadow of the Colossus, Pikmin)
Adventure and discovery (Zelda series, Okami, Mass Effect)
Gameplay (Sudoku games, FIFA series, Blur)
Fun and humor (Phoenix Wright series, Brütal Legend, Mario Kart)

Dislikes:
First person shooters and lack of uniqueness

Ruoka on yksi elämäni intohimoista. "Some people eat to live; others live to eat." Rakastan ruuanlaittoa, ja haluaisin löytää hyvän ruuan ystävän, joka kokkaisi joskus kanssani. Lyhin tie sydämeeni käy vatsan kautta (mutta pääsee sinne muutenkin).

Top picks - culinary:
Seafood and fish, especially shrimps and salmon
Authentic Vietnamese kitchen
Japanese kitchen
Russian blinis, caviar and salted cucumbers
Belgian beer & chocolate

Dislikes:
Herring
The six things I could never do without
1. Ystävät, joita ei voi koskaan olla liikaa
2. Miun luksusvillatyyny ja kunnon yöunet!
3. Safkaaminen, kokkaaminen ja lihansyönti
4. Hyvät ja nolot muistelot
5. Taustaradio + hyvä äänentoisto
6. Jokapäiväinen uusien asioiden kokeileminen ja löytäminen, sekä ajoittainen matkustelu
I spend a lot of time thinking about
Elämää ihmeellisyyksineen.
Tulevaisuutta mahdollisuuksineen.
Ihmisiä ajatuksineen ja omituisuuksineen.

Future possibilities.
The wonders of living.
The ideas and quirkiness of people.
On a typical Friday night I am
Järkkäämässä opiskelijajärjestön tapahtumaa, vaihtareitten kanssa hengaamassa tai reissun päällä. Harvemmin kotona. Vaikka tykkään siitäkin.
The most private thing I’m willing to admit
My friends encouraged me to create this profile "so that someone who is actually interested in you could find you".
You should message me if
Etsin kumppania, jonka kanssa ihmetellä maailmaa. Jonka kanssa kokeilla uusia asioita, harrasteita ja ravintoloita, ja tutustua Helsinkiin. Jonka kanssa käydä pitkillä kävelyretkillä luonnossa, laittaa ruokaa yhdessä, pikniköidä (ulkoilmapiknikit on parhautta!) ja jutella sekä jonninjoutavia että syvällisiä.

Etsin henkilöä, jolla on vähintään keskiverto itseluottamus, ja joka uskaltaa sekä tutustua ystäviini että lähteä toisinaan seuralaisekseni sosiaalisiin tapahtumiin. Kotisohvalla pötköttely on mielestäsi sekin opiskelun/työskentelyn vastapainona kivaa; muttei sen tule olla elämän koko sisältö.

Maailmankatsomuksemme ei tarvitse olla identtinen; mutta toivoisin, että myös Sinulta löytyy utelias ja analyyttinen mieli, pyrkimys oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, sekä kyky innostua uusista asioista.

Jos pidät minua mielenkiintoisena ihmisenä, ota minuun yhteyttä.
More