ProleJarle
32Oslo, Norway
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
ProleJarle
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
My self-summary
(I will get a decent one of these in english soon-ish)
Hvor skal en begynne med noe sånt som å gi en god beskrivelse av seg selv, da? Jeg er fristet til å skrive «slikt er vanskelig», men dropper den standardkommentaren (selv om jeg mener det).
Av rent objektive fakta er jeg for det første en 27 år gammel mann, som opprinnelig kommer fra et begredelig sted som heter Jørpeland på vestlandet (ikke så lang fra Stavanger, så dialekten er på plass). I tillegg til det kan det vel nevnes at jeg har gått en del på skole, selv om jeg ikke har kommet helt i mål ennå. For tiden holder jeg på å ta en master i statsvitenskap ved UIO, og har fra før av bachelor i historie fra UIS, og bachelor i statsvitenskap ved UIO. I det hele trives jeg vel sånn passe med det.
Det kan vel her være nyttig med et kort grovriss av min personlige biografi, krydret med ulike betraktninger innimellom. Jeg vokste opp kristent midt i bibelbeltet (men er ikke kristen selv). Vet ikke om det har mye å si, men det var en del av barndommen uansett om jeg skulle ønske det eller ei. Vokste opp med tre brødre (en storebror og to småbrødre) og ganske mange katter (og mor og far, da). Hatt mye fint i livet, men har også opplevd ting som gjør at jeg ikke tar livet for gitt heller. Glad i livet og positiv på bunn, men later ikke som om alt er perfekt alltid heller. Liker å le, og får ofte andre til å le. Liker godt det absurde, mørke og satiriske. Er av den oppfatning at mye humor har et trist opphav, og enig med Mark Twain i at «There is no humor in heaven."
What I’m doing with my life
(Here too a workable english translation should arrive soon-ish)
I hverdagen er jeg mye på skolen (det er tross alt masterstudie) og på fritiden gjør jeg stort sett veldig vanlige ting. Så vanlige at jeg frykter jeg er kjedelig, men tror egentlig ikke det. Faren er vel heller større for at jeg er litt rar.

Kan vel nevnes at jeg er veldig interessert i samfunn og politikk (jf. studiet). Solid plassert på venstresida i det politiske landskapet. Mine helter er Noam Chomsky, Howard Zinn og Michael Parenti (pluss i margen hvis du har hørt om de!). I tillegg er jeg en stor fan av Bill Hicks.

Dette er vel punktet en skal nevne «henge med venner», men er det nødvendig? Men ja, jeg henger med venner og går gjerne på kino eller tar en tur på byen med de. Familien er ganske viktig for meg (selv om vi er ekstremt forskjellige). Er ikke en som trener for tiden (gjorde det før), men ser ikke helt heslig ut for det (håper jeg). Siden slike profiler må være ærlige (må de ikke det?) kan jeg bare først som sist si at jeg ikke har reist så mye, men har lyst! Så jeg ville ikke hatet om en søt jente drog med på eventyr i den store verden ? (èn smiley må vel være lov...)
Nå har jeg visst nok brukt opp plassen. Skriv gjerne hvis du har lyst etter å ha lest profilen:)
The first things people usually notice about me
I have no idea... My bambi-esque eyes, perhaps? No, just kidding. Hopefully something nice.
Favorite books, movies, shows, music, and food
As someone that in a year has a masters degree in political science my favorite books is really quite low brow. Perhaps it's a Peter Pan-complex, but I love the Harry Potter books. I think I was 17, and having seen the first two movies I just had to find out what happened further in the story. Sort of embarrassing, but one must be honest here, right? I also love A Song of Ice and Fire by George R. Martin, A Hitchhikers Guide to the Galaxy, some Tolkien (LOTR and The Hobbit) and, o yeah, His Dark Materials! (You know, the Golden Compass etc.). Mostly though I read different kinds of political literature. Noam Chomsky, Howard Zinn, Michael Parenti, Edward Said, Chris Hedges and many more.

Movies:
Okey, in no particular order: V for Vendetta, Watchmen, Star Wars (the old trilogy obviously, not the heretical mess that is the prequel-trilogy), Lord of the Rings, American Beauty, How to train your dragon, My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Nausicaa of the Valley of the Wind, Laputa Castle in the Sky (okey perhaps it's redundant to mention all these Ghibli movies - I basically like all of them. That is, the ones written and/or directed by Miyazaki), Sixth Sense, The Royal Tenenbaums, Cloud Atlas, The Green Butchers. Plus many many more.

Series:
Firefly, Game of Thrones, Downton Abbey, Jane Eyre (BBC-miniseries), Bleak House, Black Books, Arrested Development, Buffy, The West Wing, Breaking Bad, Sherlock Holmes (the modern BBC-version)

Music:
Tool, ISIS, Red Sparowes, Modest Mouse, Sigur Ros, Bjork, Joy Division, Flaming Lips, Radiohead, Seigmen
I spend a lot of time thinking about
People, injustice, society (you know: the small things in life...).
More
The two of us
--
Lifestyle
--
Dating
--
Other
--
Sex
--
Ethics
--
Religion