VäinämöVaahtera
27Turku, Finland
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
VäinämöVaahtera
Join today
Find great matches with our advanced matching system!
My self-summary
Olen siis tällainen 2.4.1990 Oulussa syntynyt, Kiimingissä kasvanut, Olen siis tällainen 2.4.1990 Oulussa syntynyt, Kiimingissä kasvanut, Oriveden Opiston sanataidelinjalla opiskellut ja nyt Turun Port Arthurissa eli ”Portsassa” asuva nuorimies. En haluaisi antaa etukäteen liikaa itsestäni, sillä tarvittaessa oikeaan henkilökohtaiseen tutusteluun ei jäisi paljoakaan varaa, enkä yleensäkään pidä tällaisista, että tutustumisen pilaa tietoisuus siitä, mitä toinen tai molemmat voivat toivoa toisiltaan.

Mutta… Opiskelin sanataidetta ks. opistossa, koska kirjoittaminen on intohimoni, ollut jo kahdeksan vuotta. Siihen on kuulunut alusta asti esikoisteokseksi haaveksimani romaanikäsikirjoitus, runokokoelma, esseitä, toteuttamista vaille vietyjä pakinoita, novelleja...

Muita harrastuksia ja mielenkiinnonkohteita ovat tietty musiikki, joskus elokuvat, valokuvaus (kuviani Instagramissa nimellä Vaahterakreivi), liikunta ja luonto. Musiikkipuolella olen väittänyt olevani kaikkiruokainen, mutta rajat on minullakin. Kuitenkin tykkään aika laajasta skaalasta, klassisesta heviin. Ne, jotka eivät koskaan ole päässeet sydämeeni, ovat iskelmä, jazz, suurin osa popista, ja hevipainotteisuudestani huolimatta äärimmäinen hard core, sekä rap, vaikka viimeisen sanomakeskeisyys onkin hyvä pointti yrittää tutustua. Nyttemmin poistettu Facebook-profiilini sisälsi parhaillaan yhteensä 65 kappaletta artisteja, bändejä ja genrejä. Suosikkeihini kuuluvat Nightwish, Deathstars, Within Temptation, Evanescence, Lordi, Fireal, Sirenia, Xandria… yleensä olen kuitenkin totutellut tiivistämään musamakuni: pääasiassa sinfonista metallia.

Persoonastani voisin kertoa paljon. Ensinnä sen, että se on vaihdellut vuosien saatossa todella paljon, mutta nyt olen löytänyt sen ainoan oikean identiteetin, johon palasin joidenkin poikkeusten ja muutosten jälkeen. Aina kuitenkin pohjana on ollut persoonallisuus, uniikkius, individualistisuus. Erikoisuus, monen mielestä suoranainen friikkiys. Siihen kuuluu alituinen pohdiskelu elämän eri piirteitä koskien, ja tietyillä hetkillä olenkin päästellyt vastauksina aforismeja. Kuljeskelen aika paljon ulkoilmassa, joskus tunnettua nopeatahtista marssiani sinnetänne pitkin katuja ja polkuja, kaupungissa, metsäpoluilla, milloin missäkin. Kaiken aikaa havainnoin ihmisten touhuja ja olemusta ja mietin sen kirjallisen ilmaisun muodossa. Silloin tällöin kaivan muistivihon manttelini taskusta ja raapustan jotain, mietteitä, proosaa, proosarunoa.

Ennen huonot sosiaaliset taitoni kalvoivat elämääni ja mieltäni, kun tunsin etten ole koskaan saavuttanut yhtä läheistä sielullista yhteyttä kenenkään kanssa. Tämä on muuttunut sittemmin, sillä nykyään on tapanani todeta minulta löytyvän kolme sellaista sydänystävää ja kolme läheisintä kaveria, jotka tekevät elämästäni aina elämisen arvoisen. En siis koe olevani enää niin yksinäinen kuin joskus, mutta tietty uudet tuttavuudet ovat aina paikallaan.

Minua onkin epäilty Aspergerin syndroomaiseksi, http://fi.wikipedia.org/wiki/Aspergerin_oireyhtym%C3%A4, koska täytän monia sen tunnuspiirteistä. Huonot sosiaaliset taidot, intohimo johonkin asiaan, ties mitä, mikä on minulle arkielämässäni tuttua. Tietty olen ajan myötä oppinut edes jotain, ja en kaiketi vaikuttaisi niin autistisluontoiselta kuin voisi tämän artikkelinkin perusteella kuvitella, mutta ymmärrykseni eri jutustelutilanteissa on vaan niin rajallinen, etten ymmärrä oikeastaan mitään niistä jutuista joista muut keskenään puhuvat, enkä osaa muodostaa niitä. Tavallaan jutun täytyy olla ”yksinkertainen”: sillä täytyy olla selkeä aihe, tausta, juoni, jne. En myöskään osaa aina lukea rivien välistä sitä, mitä joku voi todellisuudessa esim. täällä tarkoittaa, tai tunnetiloja tai mielialoja viestien takana.

Ymmärrettävistä syistä minulla ei ole kokemusta seurustelusta tai mistään siihen liittyvästä.

Mutta toivoisin tämän voivan joku päivä muuttua. Lukemattomien epäonnistumisten kautta olen jo menettänyt toivoni löytää ketään, joka voisi pitää minusta yksinäni sellaisena kuin olen niin paljon, että voisi viettää aikaa kanssani, jakaa elämänsä, niinkin laajaan mittakaavaan kuin toivoisin – kerralla koko loppuelämäksi.

Millainen toisen pitäisi olla? Nämä kokemukset ovat ajallaan kerrallaan hioneet käsitystäni ihannenaisestani, ja olen tullut seuraaviin tuloksiin, jotka eivät ole koskaan ehdottomia, eikä niitä mielestäni pitäisi edes esittää, mutta varmasti jokainen haluaisi että kerralla voisi löytyä sellainen, joka täyttää mahdollisimman monet toiveet, että yhteisymmärrys voi mahdollisesti syntyä.

Toivoisin kuitenkin ikäisekseen mahdollisimman hyvää kypsyyttä henkisesti, että osaa ajatella avarakatseisesti ja empatialla, tunteella ja sympatialla. Herkkyys, tunne-elämän värikkyys on mielestäni kaunis asia. Taiteen toteutus, mieluiten kirjoittamisella olisi ehkä toinen keskeinen juttu. Olisi hyvä että hän viihtyisi kirjojen parissa, mutta etteivät ajatukset lähtisi pääasiassa vain kirjojen kautta, vaan omista elämänkokemuksen tuomista mietteistä, ja molemmat rikastuttaisivat toisiaan. Luonnonläheisyys on minun kanssani melkeinpä pakko olla, eikä ”ympäristösidonnaisuus” maalle tai kaupunkiin saisi olla rajoittava tekijä. Tyytyy mieluummin kuin vaatii. Ei tulkitse kliseiden mukaan, myöskään minua, ei neuroottinen siinä mielessä, ei pelkää liian häpeilemättömän tuntuista lähestymistäni ja tutustumistapaani tai huomiotani. Itse tarvittavan sosiaalinen, ettei puheenpito jäisi yksin minun vastuulleni, ja ettei syntyisi minulle erityisen ahdistavia hiljaisuuden hetkiä ja vaivaantuneisuutta.

Sitten tullaan siihen ehkä pahimpaan, jonka luettelointia kyseenalaistetaan ehkä eniten. Mutta jokaisella kuitenkin on omat vaateensa siitä, mikä sytyttää ja mikä ei, se on tosiasia, minkä takia minäkään en ole useimmiten ollut tarpeeksi riittoisa siinäkään. Mutta ulkonäköön liittyvien tekijöiden valinnat, vaatetus, staili yms. antavat aina oman kuvansa sisäisestäkin maailmasta, ja minulla siitä kielivät mm. vanhahtavat pussihousut, yleensä tummat kauluspaidat ja liivit, mantteli (en ole armeijamyönteinen tai mitään, pidän vaan niiden ulkonäöstä), mahdollisimman naturena pidetty muu malli, kuten värjäämättömät hiukset, lävistämättömyys ja tatuoimattomuus, se etten kulje minkään muodin tai hiusmallin mukaan. Toivoisin Sinunkin olevan mahdollisimman persoonallinen.

Olen huomannut viime aikoina, etten ole sopivaa seuraa yltiöpirteille ja elämäniloisille euforistikoille, vaikka oma elämänasenteeni onkin positiivinen, mutta sen tasavuuden ja melankolisuuden alta ei oikein voi erottaa sitä mitä em. tyypit ehkä ennemmin toivoisivat. Harmikseni olen huomannut, etten muista milloin olisin saanut toisen oikeasti kunnolla nauramaan, eli mikäli etsit ennemmin huumoria kuin asiallisuutta, en ole oikea siihen. Tietenkään en voi elää ilman huumoria, joka esiintyy omassa tapauksessani lähes jokaisessa kohtaamisessa jonkun palveluammattilaisen kanssa, mutta se voidaan nähdä vain pelkkänä sirpaleena ensisijaisen luonteeni ja hahmoni ohessa.

Jalat maassa, mutta eskapismi kallistaa puoleensa ennemmin. Vaikka epäröisit jonkin edelleen vallitsevan vaikean elämäntilanteen takia, ei pidä epäröidä, sillä toivoisin kokevani sen tunteen, jos voin auttaa toista, ja toisinpäin.

Olen – valitettavasti – kyllästynyt myös erääseen piirteeseen, joka on harmillisen usein tullut esille monien ihmisten kautta: patologisuus. Kaksinaamaisuus. Se että esittää jotain silmien edessä, mutta selän takana se osoittautuukin pelkäksi lumeeksi. Toivon luontaista hyväntahtoisuutta ja avoimuutta, että sanoo suoraan minulle tai kenelle tahansa asianomaiselle jos on jotain mitä sanoa, vaikkei se välttämättä olisikaan sopivaa, joko ajattelijan ja puhujan kasvoille tai luontaisille sosiaalisille etiketeille.

Vielä yksi seikka niille, jotka minulle parhaassa tapauksessa saattavat miettiä vastausta: yksi hyvä pikkutarkka merkki olisi, että jos ette vastaisi sillä mielellä, että koette olevanne kenties tähän sopiva – vaan siten, että jos tunnistatte minussa jotain samaa kuin itsessänne, mielellään tietty mahdollisimman paljon.

Kiitos jos luit tähän asti.
What I’m doing with my life
Olen aina kulloinkin haaveillut urasta milloin missäkin. Tällä hetkellä kaikki toiveeni siis perustuvat haaveeseeni päästä kirjailijaksi, voidakseni tehdä jonkinlaisen "elämäntehtävän" tällä alalla. Tällä hetkellä kuitenkin yritän kokea ihmisten elämästä mahdollisimman paljon oppiakseni ymmärtämään heitä. Yritän juuri nyt päästä työharjoitteluun itselleni sopiville aloille, esim. Turun kaupunginkirjastoon tai suoraan johonkin kirjoittamista vaativaan toimeen.
I’m really good at
Olen hyvä kuuntelija, ennemmin seuraan kuin vaikutan. Toivon olevani myös hyvä kirjoittamisessa.
The first things people usually notice about me
Melko poikkeava ulkoinen olemukseni ja ennenkaikkea asuni herättävät monesti huomion... mustansävyinen mantteli, mustat pussihousut, musta kauluspaita, vanhanaikainen herrasmiesliivi, silloin tällöin maiharit, aina mustaksi lakatut kynnet. Ankaralta vaikuttava ilmeeni.
Favorite books, movies, shows, music, and food
Suosimiani kirjailijoita ovat Lev Tolstoi, Fjodor Dostojevski, F.E. Sillanpää, Marcel Proust, Volter Kilpi, Bo Carpelan, Ema Saikoo.

En omista TV:ta, enkä seuraa elokuva- tai musiikkimaailmaa kovin tiiviisti. Seuraan vain netin kautta Big Brotheria, koska se on omanlaisensa tapa seurata ihmisten toimintaa, käytöstä ja keskusteluja. Harrastan kuitenkin mangaa ja animea.

Olen aikoinaan ollut ilman musiikin vakituista kuuntelua, olen korkeintaan antanut sen tulla jos on tullakseen, milloin missäkin, ja joko olen tykännyt tai en. Nyttemmin kuuntelen sitä ihan säännöllisesti, ja oma mielipide siitä mikä kuulostaa itsestä hyvältä on jo löytynyt: olen suunnitellut käyttäväni tarvittaessa ilmaisua "Pääasiassa sinfonista metallia", vaikka nyttemmin poistettu Facebook-profiilini sisälsikin yhteensä 65 bändiä, artistia ja musiikkisuuntausta. Nightwish, Sirenia, Xandria, Tacere, Within Temptation, Evanescence, Deathstars, Lordi, Rammstein, E Nomine, Jean Sibelius, Jenni Vartiainen, Fireal, Samael, Enya, mainitakseni joitain helpostimuistettavia.
Six things I could never do without
1. Ystäviäni ja kavereitani
2. kirjoittamista
3. ihmisten elämää
4. kirjoja
5. puhelintani
6. kannettavaani
I spend a lot of time thinking about
Kirjallisuutta, filosofiaa, psykolofiaa, historiaa, luontoa.
On a typical Friday night I am
Kotona tai kaupungilla istumassa jossain julkisella paikalla yksin, tarkkailemassa muiden säpellystä.
The most private thing I’m willing to admit
Mikä tahansa. Ehkä vaikka se, että lempiohjelmani on Big Brother...
You should message me if
Jos kaipaat samanhenkistä ystävää, ihan kaveriksi tai elämänkumppaniksikin asti. Jos HARRASTAT KIRJOITTAMISTA, olisi se plussaa.
More
The two of us
--
Lifestyle
--
Sex
--
Dating
--
Other
--
Ethics
--
Religion