• De Persoonlijkheidsstoornistest analyseert nauwkeurig je echte persoonlijkheid, maar dan wel op een beledigende, cynische, en onbedoeld belachelijke manier. Er wordt gebruik gemaakt van vier variabelen: zachtaardigheid, bescheidenheid, extroversie, en rationaliteit om erachter te komen wat voor persoon jij bent. Anders dan bij andere persoonlijkheidstests kijkt deze test vooral naar de negatieve aspecten van je resultaten. Je zult ook veel leeg gebazel aantreffen om je door de rijstebrijberg naar het resultaat te leiden.

    Waarom is mijn test beter (en arroganter) dan de anderen? Omdat de test meer informatie geeft, leuker is, en enigszins uniek is (en verder het geluk heeft niet al te bescheiden over zichzelf te zijn). De meeste persoonlijkheidstests gaan alleen in op de positieve kanten van je persoonlijkheid, en mompelen achteraf misschien iets over de negatieve kanten als er al iets over verteld wordt. Ze zullen je persoonlijkheid in een (wat al te) positief daglicht zetten, en gaan maar door over hoe creatief en briljant je bent, zelfs als er een knagende twijfel is bij jou dat je niet daadwerkelijk een genie / geweldige leraar / briljante uitvinder / daadkrachtige superheld bent. Deze test heeft meer met het negatieve, en zal je beladen met arrogante vooroordelen in plaats van egostrelingen. Zelfs als jouw resultaten enigszins beledigend lijken, bedenk je hoeveel moeite het de auteur gekost moet hebben om de test te schrijven, laat staan de moeite iemand te beladen met abstracte concepten. De auteur heeft er een heel nieuw wiskundig systeem voor moeten uitwerken.

    Nota Bene: De beschrijvingen in de categorieën slaan niet zozeer op JOU als op je persoonlijkheidskenmerken. Als je bijvoorbeeld in de "Sociopaat"-categorie wordt ingedeeld, betekent dat niet per se dat je een sociopaat bent, en als je er een bent, doe me alsjeblieft geen pijn. Het betekent meer dat de eigenschappen die jij hebt, buiten alle context om, gezien kunnen worden als de eigenschappen van een sociopaat. De categorieën zijn alleen bedoeld als grap en zijn daarom een hyperbool van jouw persoonlijkheid, en de percentages die bij elke variabele horen komen dichter bij je werkelijke persoonlijkheid.

    Aan het eind kun je alle categorieën persoonlijkheden zien, en daarbij welke types misschien bij je passen. Je kunt er zo achter komen wat jouw vrienden scoren in vergelijking met jou en hoezeer hun persoonlijkheden bij jou passen. Je kun natuurlijk ook schaapachtig naar het scherm staren en je afvragen waarom je je leven aan dit soort onzin verspilt.

    De afbeelding gebruikt in de "Arme Kunstenaar"-categorie is gebruikt met dank aan Stephan Brusche. Meer van zijn werk is te vinden op http://www.sb77.nl

    De afbeelding gebruikt na vraag 16, van die gave schreeuwende gast, is gebruikt met dank aan John Rubio, wiens werk te vinden is op http://www.johnrubio.com